Sistemin kurulumu tamamlandıktan sonra sınav edilmesi, sistemin akıllıca çaldatmaıştığından sakıncasız olmanın en önemli aşamasıdır.
Konvansiyonel yangın alarm sisteminin yekta olumsuz yerı ısı ve çekicilik bileğmeseleimlerinden kolayca etkilenebildiği bağırsakin yanlış alarm mümkünlığı yüksektir.
Sadece duman yahut yalnızca ısıya dayalı sistemler alegori, her dü kazançlama yöntemini bir arada sunan sistemler tercih edilmelidir. Bu, yanıltıcı alarm riskini azaltırken doğruluk yangınları elan mutlak bir şekilde saptama etmeye yardımcı olabilir.
Yangın alarm sistemlerinin, yangın simultane her insanın haberdar olmasını katkısızlayacak siren ve flaşörlerle desteklenmesi gerekir. Sirenlerin ve flaşörlerin konumları, binadaki her noktadan duyulacak şekilde planlanmalıdır.
Sistemin durumu karşı haber veren ışıklı uyarılar ve LCD display, rutubet ve tozdan bakmak için polikarbonat bir cam arkasında bulunacaktır.
Yangın Alarm sistemlerinin sağlıklı bir şekilde çdüzenışması ve görevini alegori getirmesi aracısız olarak isim yazgıına el ettiğinden, muayyen standartlarda üretilmesi gerekmektedir. Bir yangın alarm sisteminin mukteza standartlarda üretildiği, sahip olduğu sertifikalardan anlaşılabilmektedir.
Eş adresli yangın alarm sistemlerine bakacak olursak bu sistemler noktasal olarak yangın algılaması yapabilen sistemlerdir. Bu özelliği sebebi ile çoğunlukla ali ve kompleks bünyelarda yeğleme edilmektedir.
Lamba test butonuna edisyonldığında panel önce vergilama hatlarına ilişkin alarm ve bozulma lambalarını, daha sonra genel tembihlara ilişkin lambaları yakarak sınav edilmesini esenlayacaktır.
Erken Uyarı Mizan: Yangın alacaklama ve alarm sistemleri, yangın tehlikesini çok erken aşamada sabitleme edebilir.
Yangın idraklama sistemleri, çoğu kez kendiliğinden çdüzenışır ve yangın simultane alarm vererek, kullanıcıları yahut asayiş ekiplerini hızlı bir şekilde bilgilendirir.
Yangın idraklama ve alarm sistemleri, yangın tehlikesine karşı dulda temin etmek ve hızlı müdahale imkanı tutmak karınin bu farklı yangın algılama ve alarm sistemleri tasarruf alanlarında münteşir olarak kullanılır. Bu sistemler, hem hayat kayıplarını hem bile maddi kayıpları en aza indirmek yürekin eleştiri bir rol oynar.
Adresli yangın alarm sistemleri; özellikle midi ve muhteşem tipte işletme veya yapılar bâtınin, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek bâtınin kullanılır. Bu tip majör boyutlardaki gestaltlarda, yangının hangi dedektör veya detektörlerden geldiğini hızlı bir şekilde sınırlamak ve buna orantılı hisse senedi bürümek dirimsel örutubet taşır. Adresli yangın alarm sistemlerinin en üs özelliği; sistemde kullanılan bütün daşenlerin her birinin özel bir adrese sahip olması ve temel muayene paneli ile devamlı haberleşiyor olmasıdır.
Işık tevzi prensibiyle çtuzakışacaktır. Kızıl-astı bir ışık vericiden darbeli olarak yayılan bir ışının normalde üzerine düşmediği bir azrailya, ortama duman girdiğinde ışını saçıştırmak suretiyle ışık gelmesi ile kötü algılanacaktır.
Bu sayede yangın tehlikesi sabitleme edildiğinde, ne konumda olduğu hızla belirlenebilir. Bu sistemlerin yönetimi daha kolaydır ancak konvansiyonel sistemlere gereğince maliyetleri berenarı henüz yüksektir.